2009

Skup 2009.
Od 22.do 24.listopada 2009. godine, u Puli je održan 6.stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva – podružnice „Istra“. Suorganizator skupa bila je Agencija za odgoj i obrazovanje.
Tema skupa „Didaktička“ dokimologija„ okupila je mnoštvo, preko 500 učitelja, nastavnika, sveučilišnih profesora i savjetnika. Tokom tri dana kroz plenarna predavanja, radionice razgovaralo se, raspravljalo o mnogobrojnim načininima i mogućnostima praćenja i vrednovanja učenikovog rada, učeničkih postignuća.
Pozive smo uputili svim dosadašnjim predavačima, ali smo i ciljano pozivali predavače kako bi pokrili cijelu vertikalu obrazovanja. I odaziv je bio pozitivan. Nakon recenzije prijavljenih radova (recenzentska skupina: prof. Varošanec, prof. Mrkonjić, prof. Gortan) na skupu je održano 28 plenarnih predavanja i 18 radionica s ukupno 50 predavača/voditelja radionica.
Jutarnji termin skupa bio je ispunjen mnoštvom plenarnih predavanja koje smo rasporedili tako da se postigne dinamičnost i transparentnost različitih i iznenađujuće zanimljivih mogućnosti i načina, pristupa vrednovanja učeničkog rada/aktivnosti. U popodnevnom dijelu održavale su se radionice. Kao i obično, interes za radionice bio je velik, što ukazuje na trend aktivnog sudjelovanja i uključenosti sudionika, te je poželjan broj sudionika po radionicama zamijenjen maksimalnim mogućim brojem.
Od 2007.godine podružnica na Skupu dodjeljuje priznanja osobama koje su dale velik doprinos njenom radu i razvoju. Godine 2007.godine to su bili prof.Kurnik i prof.Jovičić, a ove 2009. prof. Dakić i prof. Kadum te institucije Grad Pula–upravni odjel za odgoj i obrazovanje i Gimnazija i strukovna škole Jurja Dobrile iz Pazina.
Na ovom smo skupu obilježili i tri obljetnice: prva obljetnica – deset godina od održavanja 1.skupa (1999.godine u Rovinju), druga obljetnica – 10 godina izdavanja časopisa za nastavu matematike MiŠ i treća obljetnica - stogodišnjica rođenja akademika Stanka Bilinskog.
Na samom početku skupa prof. Polonijo održao je predavanje ”Hoćemo li studirati matematiku?” naslovljeno prema članku prof.Bilinskog od 1959.godine, ukazujući nam da je povijest sadašnjost i koliko, uvijek i iznova spoznajemo spoznato. Pokazuju to i naše teme s prethodnih skupova, koje su i danas vrlo aktualne. Kraj skupa, kao i njegov zaključak bio je NOK , predavanje koje je održala prof. Milin Šipuš i tako još više uobličila sva naša promišljanja ili potaknula našu kreativnost.

Tema slijedećeg skupa je Inovacije u nastavi matematike .


Neki od odgovora sudionika su fascinantna brojka prisutnih, dobra tema jer nema jednostavnih odgovora, pluralitet mišljenja o pojedinoj temi, dosta sličnih, a opet različitih radova, entuzijazam organizatora koji je za svaku pohvalu, najbolji skup ove vrste u Hrvatskoj prostor i mjesto održavanja skupa...


Slijedi prikaz dosadašnjih Skupova i tema...


Vaš MDI tim :-)
Informacije o proteklim skupovima:
Rovinj 1999.  2001.  2003.  2005.,  Pula 20072009.
A što piše MIŠ o Skupu ...   2001.   2003.   2005.   2007.   2009.